Cum se fac bucle cu placa

În era modernă a coafurilor, buclele cu placa reprezintă una dintre cele mai populare și versatile tehnici de styling pentru păr. De la aspectul natural și lejer la cel elegant și sofisticat, buclele cu placa pot fi create în diverse moduri pentru a se potrivi oricărui stil și tip de păr.

Tehnica de bază pentru bucle cu placa

Pentru a obține bucle frumoase cu placa, urmați acești pași simpli:

 1. Începeți cu părul curat și uscat sau uscat cu un prosop.
 2. Aplicați un produs de protecție termică pentru a proteja părul de deteriorările cauzate de căldura plăcii.
 3. Împărțiți părul în secțiuni mici pentru a lucra mai ușor.
 4. Prindeți o bucată subțire de păr între placa de îndreptat și degetele dumneavoastră.
 5. Răsuciți placa într-o mișcare de 180 de grade, apoi trageți ușor în jos pentru a crea bucla.
 6. Repetați acest proces pentru toate secțiunile de păr, ajustând temperatura plăcii în funcție de tipul și grosimea părului.
 7. Finalizați cu un spray de fixare pentru a menține buclele pe parcursul întregii zile.

Trucuri și sfaturi pentru bucle perfecte

Pentru a obține cele mai bune rezultate atunci când creați bucle cu placa, iată câteva sfaturi utile:

 • Folosiți o placă de îndreptat cu plăci de ceramică sau turmalină pentru a reduce daunele termice și a obține o alunecare mai ușoară a părului.
 • Reglați temperatura plăcii în funcție de textura și grosimea părului dumneavoastră. Părul mai gros poate necesita o temperatură mai mare pentru a forma bucle durabile, în timp ce părul fin ar trebui tratat cu o temperatură mai scăzută pentru a evita deteriorările.
 • Încercați diferite dimensiuni ale buclelor prin ajustarea grosimii secțiunilor de păr și a unghiului în care răsuciți placa.
 • Aplicați un ser sau ulei de păr pentru a adăuga strălucire și pentru a elimina aspectul electrizat.

Cele mai bune produse pentru bucle cu placa

Pentru a obține cele mai bune rezultate, este important să folosiți produse de calitate special concepute pentru stylingul cu placa. Iată câteva dintre cele mai recomandate produse:

Produs Descriere
Spray de protecție termică Protejează părul împotriva căldurii excesive și a daunelor termice.
Ser pentru bucle Adaugă strălucire și definire buclelor, fără a îngreuna părul.
Spray de fixare Menține buclele în loc pentru un aspect de lungă durată, fără a le încărca.

Prin urmare, buclele cu placa reprezintă o modalitate ușoară și eficientă de a crea coafuri elegante și atrăgătoare pentru orice ocazie. Cu puțină practică și utilizarea tehnicilor corecte, veți putea obține bucle perfecte și durabile în fiecare zi.

Întrebări frecvente

Dacă aveți întrebări despre crearea buclelor cu placa, iată câteva răspunsuri la întrebările frecvente:

 • Cât de des ar trebui să folosesc placa pentru a crea bucle? Frecvența utilizării plăcii depinde de tipul și starea părului dumneavoastră. În general, este recomandat să nu folosiți placa în exces pentru a evita deteriorarea părului. O dată sau de două ori pe săptămână ar fi o frecvență adecvată pentru majoritatea persoanelor.
 • Pot crea bucle cu placa pe părul ud? Este recomandat să nu folosiți placa pe părul complet ud, deoarece acest lucru poate provoca daune serioase. În schimb, uscați părul în prealabil cu un uscător de păr până când este umed, apoi aplicați un produs de protecție termică înainte de a utiliza placa pentru a crea buclele.
 • Cum pot menține buclele mai mult timp? Pentru a menține buclele mai mult timp, folosiți un spray de fixare de calitate și evitați să atingeți sau să manipulați prea mult buclele după ce le-ați creat. De asemenea, puteți încerca să înfășurați buclele în jurul degetelor și să le fixați cu agrafe de păr timp de câteva minute înainte de a le elibera pentru un aspect mai durabil.
Photo of author

Patro

Lasă un comentariu